Χθες στην Πρέβεζα, σήμερα στα Γιάννενα η Αν. Υπουργός Υγείας

on .

 mina gkagka

• Στην Ήπειρο βρίσκεται αυτές τις μέρες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ σήμερα θα βρεθεί στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων, όπου θα έχει συναντήσεις με τις Διοικήσεις και εκπροσώπους των εργαζομένων.
Όσον αφορά στην Πρέβεζα, η κ. Γκάγκα ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι την περίμεναν με πανό και συνθήματα και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως είπε, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της κατάστασης, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα για νέο νοσοκομείο.
Ο Κων/νος Γάτσιος
Με αφορμή την επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Υγείας στα Γιάννενα, ο πολιτευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Κων/νος Γάτσιος σε δήλωσή του επισημαίνει πως αυτή πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όπου έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο το θέμα των αλλαγών στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «η συζήτηση αυτή δεν υποκρύπτει και, πάντως, δεν περιλαμβάνει σχέδια συγχωνεύσεων και συρρίκνωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, η λειτουργία των οποίων εξυπηρετεί αριθμό πολιτών εφάμιλλο των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων». Αντιθέτως, τονίζει τα τοπικά νοσοκομεία πρέπει όχι μόνο να μη συρρικνωθούν αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό.
«Αυτό που περιμένουν οι Ηπειρώτες από το Υπουργείο Υγείας είναι να αποφασίσει επιτέλους να κάνει πράξη την προεκλογική, άλλωστε, δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για αποδέσμευση των δομών υγείας της Ηπείρου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τη δημιουργία μίας νέας ΥΠΕ με χωρική αρμοδιότητα την Ήπειρο και έδρα τα Γιάννινα», επισημαίνει ο κ. Γάτσιος. Δεν παραλείπει δε να σημειώσει πως η 6η ΥΠΕ εκτείνεται σήμερα σε τέσσερις αυτοδιοικητικές περιφέρειες, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα έως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, εποπτεύοντας 29 νοσοκομεία, 68 Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, 23 Κέντρα Υγείας στον αστικό χώρο και μερικές δεκάδες ΤΟΜΥ! «Αυτή είναι η αλλαγή που περιμένουν οι Ηπειρώτες και όχι σχέδια αναδιάταξης των νοσηλευτικών μονάδων, σε μια περίοδο, μάλιστα, που μόλις βγήκαν από τη δίνη της πανδημίας και παλεύουν να βρουν τον βηματισμό τους», καταλήγει στη δήλωσή του.