Συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό δίκτυο παραδοσιακής μουσικής

on .

MOYSIKON SPOYDON

• Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TUNE (Traditional Music Undergraduate Network in Europe – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προπτυχιακών Φοιτητών Παραδοσιακής Μουσικής) συμμετέχει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο έχει στόχο τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας για τους προπτυχιακούς φοιτητές παραδοσιακής μουσικής των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, ανταλλαγής, ανάπτυξης και επιτέλεσης ευρωπαϊκών παραδοσιακών μουσικών. Το έργο στοχεύει επίσης στη θεμελίωση ενός βιώσιμου δικτύου ανάμεσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που συμμετέχουν σε αυτό.
Βασικό στοιχείο του έργου είναι η λειτουργία μιας διαδικτυακής μαθησιακής πλατφόρμας, που θα χρησιμοποιείται για να συνδέει ομάδες φοιτητών μεταξύ τους, αλλά και με τους καθηγητές των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες ψηφιακής μάθησης και γνωριμίας με την παραδοσιακή μουσική και τα μουσικά όργανα κάθε συνεργαζόμενης χώρας και θα υποστηρίζει το κοινό μάθημα που θα διαμορφωθεί στα πλαίσια του έργου για όλους τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν.
Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών θα παρουσιάζονται σε μια «εντατική εβδομάδα» που θα λαμβάνει χώρα σε άλλο πανεπιστήμιο κάθε έτος και θα περιλαμβάνει σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια μουσικών συνόλων και επιτελέσεις σε μουσικά φεστιβάλ. Η πρώτη «εντατική εβδομάδα» του TUNE θα οργανωθεί από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα το διάστημα 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.