Από την Κρήτη στην Ήπειρο με ποδήλατο!

on .

PODHLATODROMIA TERMATISMOS KARDITSA

Στα Γιάννενα θα τερματίσει αύριο, Κυριακή ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε την Τετάρτη από την Κρήτη και μέσα από τις μοναδικές διαδρομές που διασχίζει προβάλει τη χώρα μας παγκοσμίως!
Το 5ο και τελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας μπορεί να είναι το μικρότερο
σε απόσταση (154,5 χλμ), αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο, χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.
Η εκκίνηση θα γίνει αύριο και η διαδρομή έχει ως εξής: Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, αυχένα Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μαζιά (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας). Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού: 13.50- 14.20.
Ο Κ. Τασούλας
Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευ. Αυγενάκη για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος απέστειλε και ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, ο οποίος, λόγω αμετάθετων υποχρεώσεών του δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στον τερματισμό.
Στην επιστολή του ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν σε αυτήν την επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης, μετά από χρόνια εγκατάλειψης, ενός αθλητικού θεσμού που η διάρκειά του ξεπερνάει τον μισό αιώνα.
«Από την Κρήτη στην Ήπειρο λοιπόν, με ποδήλατο, διανύοντας απόσταση 860 χλμ. με στόχο τη συμμετοχή, την άθληση, την προστασία και απόλαυση του περιβάλλοντος, αξίες δηλαδή που σήμερα μας χρειάζονται και μας προσφέρουν απάντηση και διέξοδο στα δύσκολα προβλήματα της εποχής μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ενόψει της 5ης και τελευταίας διαδρομής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022», αύριο Κυριακή ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα:
• Απαγόρευση στάθμευσης επί της Ακτής Μιαούλη και εντός του Δημοτικού χώρου στάθμευσης (έναντι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) στα Ιωάννινα από σήμερα, Σάββατο και ώρα 16:00 μέχρι το τέλος του αγώνα μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.
• Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής, από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι τη λήξη του ποδηλατικού αγώνα.
Η διαδρομή εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων έχει ως εξής: Εθνική Οδός, Όρια Νομών Τρικάλων / Ιωαννίνων (Κατάρα) - Μέτσοβο - Περιφερειακή Οδός Λίμνης Ιωαννίνων - Αμφιθέα - Ντραμπάντοβα - Μονή Ντουραχάνι - διακλάδωση Λογγάδων/Καστρίτσας - Εθνικής Αντιστάσεως - 3ης Σεπτεμβρίου – Αλ. Παπαναστασίου - Νικοπόλεως - Κενάν Μεσαρέ - Στρ. Βογιάνου - Λεωφ. Κάρολου Παπούλια έως Δημοτικό χώρο στάθμευσης (τερματισμός).
Οι παραπάνω ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα.
Των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και των διοργανωτών.