Με πορεία θα τιμηθεί αύριο στα Γιάννενα η Εργατική Πρωτομαγιά

on .

PROTOMAGIA

• Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη πορεία, αύριο Κυριακή, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η ΑΔΕΔΥ. Στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, αναμένεται να δώσουν το «παρών» δεκάδες σωματεία εργαζομένων.

- «Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα - σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.-Από την πλευρά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας…».

Και καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση.

- Τους εκπαιδευτικούς μέλη της να συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή μετά τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καλεί με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ν. Ιωαννίνων. Στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση προβάλλει δεκάδες αιτήματα για ικανοποίηση, κατηγορώντας τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας για αντεργατική και αντιεκπαιδευτική αντίστοιχα πολιτική

.