Να παραμείνει εμπορικός κόμβος η οδός Ανεξαρτησίας

on .

ANEKSARTHSIAS ANAKATASKEYH

• Δυο τάσεις έχουν διαμορφωθεί στον πιο ιστορικό δρόμο της πόλης, την οδό Ανεξαρτησίας, η οποία παλεύει να βρει τη χαμένη της αίγλη.
Την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαΐου θα συγκληθεί η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να συζητήσει το αίτημα για πεζοδρόμηση της περιοχής, που έχει κατατεθεί από μερίδα κατοίκων και επιχειρηματιών της οδού. Μια προοπτική όμως που βρίσκεται κάθετα αντίθετους άλλους εμπόρους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ανεξαρτησίας, οι οποίοι ζητούν τη διατήρηση δυνατότητας διέλευσης οχημάτων.
Με έγγραφη ανακοίνωση – διαμαρτυρία προς τον Δήμο Ιωαννιτών (την υπογράφουν 47 έμποροι και επαγγελματίες), ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παραστεί μια Επιτροπή των επαγγελματιών για να εκθέσει τα επιχειρήματά της.
Παράλληλα, καλούν τα Επιμελητήρια, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και τον Εμπορικό Σύλλογο να πάρουν θέση, ενώ ακόμη ζητούν τη διέλευση της αστικής γραμμής για εξυπηρέτηση των καταναλωτών, καθώς και επαρκή φωτισμό του δρόμου με λάμπες νέας τεχνολογίας.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι «καμιά πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα δεν κρύβεται πίσω από τις έγγραφες διαμαρτυρίες. Οι επαγγελματίες – έμποροι της οδού Ανεξαρτησίας θέλουμε ο δρόμος μας να παραμείνει εμπορικός κόμβος».