Στην πλατεία Μαβίλη θα τερματίσει την Κυριακή ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος

on .

PODHLATIKOS GYROS 2022

• Πραγματική γιορτή του Αθλητισμού, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, αλλά και την Ήπειρο, αποτελεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, η εκκίνηση του οποίου έγινε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο τερματισμός του θα γίνει την Κυριακή, 1 Μαΐου στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με εκτιμώμενη ώρα 13.50- 14.20.
Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος, διεξάγεται σε 5 ΕΤΑΠ (το τελευταίο είναι αυτό που τερματίζει στα Γιάννενα) και θα έχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες.
Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ έως και την Πρωτομαγιά.
Εντυπωσιακή διαδρομή
Το 5ο ετάπ του είναι το «κλου» των συναρπαστικών διαδρομών που συμπεριλαμβάνει φέτος ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος. Είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.
Η εκκίνηση θα γίνει από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου.
Το πελοτόν θα κάνει έναν εντυπωσιακό σιρκουϊ στη βραχώδη σειρά των Μετεώρων, θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας, να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες.
Η ορεινή διαδρομή θρύλος, οδηγεί το γκρουπ στα 1700 m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου.
Από εκεί οι Ποδηλάτες θα κατηφορίσουν με τέμπο δυνατό, διερχόμενοι έξω από την πόλη του Μετσόβου και το Τυροκομείο «Αβέρωφ Τοσίτσα», έχοντας μπροστά τους φόντο τα Τζουμέρκα, και λίγα χιλιόμετρα μετά το Όρος Μιτσικέλι, θα κατέβουν στα Γιάννενα. Το μεγάλο φινάλε του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα στην Ακτή Μιαούλη, όπου οι ποδηλάτες θα τερματίσουν με φόντο το κάστρο και το νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων. Η απόσταση συνολικά περιλαμβάνει 154,5 χλμ.
Ικανοποίηση από Λ. Αυγενάκη
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έχει τόσο μεγάλη απήχηση, με το έντονο ενδιαφέρον των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων από όλο τον κόσμο για να τον μεταδώσουν, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης.
«Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μας, η γενέθλια γη του Αθλητισμού, όλα αυτά τα αιώνια σύμβολα για την παγκόσμια κοινότητα, σε συνδυασμό με τα απαράμιλλου κάλλους τοπία μας, συνθέτουν ιδανικό περιβάλλον για την προβολή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και στις πέντε ηπείρους και κατ’ επέκταση για τη διαφήμιση και την αναγνώριση της Ελλάδας, όπως της αρμόζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.