Σε «χαμηλές πτήσεις» ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ήπειρο

on .

EODY

• Νέα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων καταγράφηκε χθες τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, όμως η επιδημιολογική εικόνα δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, καθώς Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις μονάδες του ΕΟΔΥ, λόγω των εορτών.
Στην Ήπειρο χθες ανακοινώθηκαν 189 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 83 στα Γιάννενα.

Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: Πρέβεζα 49, Άρτα 36 και Θεσπρωτία 21.
Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε σήμερα, ωστόσο το πώς επηρέασε την πορεία της πανδημίας η εορταστική περίοδος, λόγω της μεγάλης κινητικότητας, αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες.
Πάντως, στην περιοχή μας φαίνεται πως υπάρχει αποκλιμάκωση, κάτι που αποτυπώνεται και στα λύματα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ το διάστημα από 18 έως 24 Απριλίου παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου κατά 44%.
Πανελλαδικά
Σε επίπεδο χώρας ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 4.727 νέα κρούσματα και 41 θανάτους (από την έναρξη της επιδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 28.976 συνάνθρωποί μας).
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 121, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.432 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων). Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ανέρχονταν χθες σε 267, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 71 έτη.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +11.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 182 ασθενείς.