ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

on .

KAXRIMANHS

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Η σκέψη μας στους ξεριζωμένους πολίτες της Ουκρανίας…
• Το πασχαλινό του μήνυμα στους Ηπειρώτες και επισκέπτες της Ηπείρου απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε πώς γιορτάζουμε με ανάμεικτα συναισθήματα το φετινό πάσχα, μιας και τη χαρά της ελευθερίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σκιάζει η βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και οι μεγάλες επιπτώσεις του σε όλο τον κόσμο.
«Η σκέψη μας βρίσκεται στα εκατομμύρια ξεριζωμένων πολιτών της Ουκρανίας για τους οποίους η Ήπειρος άνοιξε τη φιλόξενη αγκαλιά της», αναφέρει, μεταξύ άλλων. Και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Τα Άγια Πάθη πρέπει να μας δίνουν μήνυμα υπομονής, αλλά και προσμονής ενός λαμπροφόρου μέλλοντος, όπως διδάσκει η Ανάσταση του Θεανθρώπου. Οι διαδοχικές παγκόσμιες κρίσεις δεν άφησαν ανεπηρέαστη την πατρίδα μας, την Ήπειρο. Αρκετοί από τους σχεδιασμούς μας έμειναν πίσω, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και άλλων άμεσων αναγκών για τη βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Παρά ταύτα, προχωρήσαμε και προχωρούμε μεγάλες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την Ήπειρο, που δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα για ανάπτυξη».

* * *

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Το μήνυμα της Αναστάσεως παραμένει απλό και μεγαλειώδες

• «Και σε αυτό το σκότος που διανύουμε το μήνυμα της Ανάστασης και μόνο μπορεί να δώσει μια αύρα ανακούφισης στις μέρες μας. «Χριστέ, ο τάφος σου, η πηγή της ημών αναστάσεως». Ανάσταση μια λέξη απλή, αλλά ταυτόχρονα και μεγαλειώδης. Και κάτι περισσότερο. Εξαιρετικά επίκαιρη. Αρκεί να θυμόμαστε ότι το χαρμόσυνο νέο μιας Ανάστασης προϋποθέτει τον προηγηθέντα θάνατο. Που σημαίνει ότι και η ελπίδα προϋποθέτει την απελπισία. Όπως και η ημέρα προϋποθέτει τη νύχτα», τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και προσθέτει: «Το μήνυμα της Αναστάσεως προφανώς παραμένει απλό, αλλά και μεγαλειώδες: “λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα”».

* * * 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΛΙΑΚΟΣ, Δήμαρχος Ζίτσας
Με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης να προχωρήσουμε στο αύριο…
• «Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ας φωτίσει τις καρδιές μας και ας αποτελέσει για όλους μας ανεξάντλητη πηγή δύναμης για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος, θα γιορτάσουμε τις Άγιες Μέρες με λιγότερα μέτρα και περισσότερη ελευθερία διατηρώντας όμως την υπευθυνότητα και τη δέουσα προσοχή χωρίς να αψηφήσουμε τους κινδύνους της πανδημίας που ακόμη καραδοκούν. Έχοντας δίπλα μας και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα ας προχωρήσουμε για τη δική μας προσωπική ανάταση, χωρίς να ξεχνάμε και εκείνους που «έφυγαν» από κοντά μας», τονίζει, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Προσθέτει δε με έμφαση : «Έχοντας την χαρά της Αναστάσεως βαθιά μέσα στις καρδιές μας, να σταθούμε όρθιοι και σε αυτή τη δοκιμασία και με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας να προχωρήσουμε στο αύριο…».

* * * 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, Δήμαρχος Πωγωνίου
Το χαρμόσυνο μήνυμα να φέρει την αγάπη στις καρδιές όλων μας
• «Το Αναστάσιμο μήνυμα αποτελεί μια νέα αφετηρία, μια νέα αρχή που όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης και προσθέτει: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει αλλά αυτή η πολύμορφη κρίση θα πρέπει να μας θυμίζει τα σημαντικά και ουσιώδη που είναι η υγεία, η αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη».

* * * 
ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΥ, Δήμαρχος Κόνιτσας
Το φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις καρδιές μας…

• «Το φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις καρδιές μας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη, σεβασμό και αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά. Καλό Πάσχα!», αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου. 

* * *

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο…

• «Οι Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα μας προτρέπουν να αναλογισθούμε το νόημα της θυσίας του Κυρίου και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο με ανθρωπιά κι αλληλεγγύη», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμά του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσα Ιωάννης Λώλος.
Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Πάσχα σημαίνει πέρασμα και είναι ευτύχημα που φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας βρίσκει να πραγματοποιούμε σταθερά το πέρασμά μας προς την ομαλότητα, που μας στέρησε η πανδημία.
Παρότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και η κρίσιμη πραγματικότητα του πολέμου παρεμβάλει νέα δεδομένα, με οδηγό μας τη θυσία του Χριστού υπέρ της ανθρωπότητας, θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την ευημερία του τόπου μας, επιβεβαιώνοντας πως στο τέλος κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση».
* * * 
ΜΑΡΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ, Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ.
Να είναι πιο δυνατή και πιο ζωηρή από ποτέ η ελπίδα…

• «Μας δίδαξε τι σημαίνει αλληλεγγύη. Μας γέμισε αγάπη με την αυτοθυσία του. Έδειξε με το αγκάθινο στεφάνι του, ότι καμία λύτρωση δεν έρχεται αν δεν περάσει πρώτα τον δρόμο του μαρτυρίου», αναφέρει στο πασχαλινό της μήνυμα η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα και συμπληρώνει: «Για να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι πιο ισχυρή από τον θάνατο και στο τέλος νικάει. Καλή Ανάσταση, με την ελπίδα τώρα να είναι πιο δυνατή και ζωηρή από ποτέ».