Στο Πανεπιστήμιο η έδρα του Ινστιτ. Βιοϊατρικών Ερευνών

on .

 INSTITOYTO BIOIATRIKON SPOYDON Ως ανεξάρτητη δομή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας θα λειτουργεί το Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών στα Γιάννενα, το οποίο επανιδρύθηκε με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης το περασμένο φθινόπωρο. Το Ι.Β.Ε. θα αποκτήσει νέο σύγχρονο κτίριο εντός της Πανεπιστημιούπολης και θα βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας που θα εγκατασταθεί σε γειτονική έκταση, ενισχύοντας έτσι το ρόλο της περιοχή μας ως πόλου έρευνας και καινοτομίας.

Προγραμματική σύμβαση

Τα παραπάνω προέκυψαν από συνάντηση που είχε χθες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ο Αλέκος Καχριμάνης με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, και τον διευθύνοντα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών του ΙΤΕ στα Γιάννενα καθηγητή Σάββα Χριστοφορίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ι.Τ.Ε. για την επίβλεψη εκ μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας δύο έργων κατασκευής κτιρίων του Ι.Τ.Ε. στα Γιάννενα («Υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας του ΙΤΕ») και στην Πάτρα («Καινοτόμος Εγκατάσταση Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης»). Παράλληλα με το Πάρκο Το κτίριο του Ι.Τ.Ε. στα Γιάννενα αναμένεται να υλοποιηθεί παράλληλα με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και θα χρηματοδοτηθεί εξίσου από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η ανέγερση του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο, εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις του, «το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Τ.Ε. θα ανεγερθεί σε κοντινή έκταση με το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατρέψουν την περιοχή σε «κύτταρο» καινοτομίας και έρευνας».