Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ με τον Πρέσβη της Αυστραλίας

on .

PRESBHS AYSTRALIAS

• Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou είχε στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, στον πολιτισμό και στον τουρισμό αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων των Ιωαννίνων με την Πρεσβεία και κατ’ επέκταση με την Αυστραλία όπου ζει μεγάλος αριθμός αποδήμων.

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας επέδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο Δήμος, ειδικά σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

O Aυστραλός Πρέσβης και στον Δήμο Ζαγορίου Εθιμοτυπική συνάντηση και στο δημαρχείο του Δήμου Ζαγορίου πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής του Δήμου Ζαγορίου.

Ειδικά για το θέμα του τουρισμού, ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι κατά την φετινή τουριστική περίοδο, ο αριθμός των Αυστραλών που θα επισκεφτούν την περιοχή, θα είναι ικανοποιητικός. Κατά την αποχώρησή του ο κ. Spyrou αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ομορφιές της περιοχής, καθώς και στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος και ευχήθηκε στον Δήμαρχο καλή επιτυχία για την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.