Σύγχρονη στέγη θα αποκτήσει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο!

on .

IATROPAIDAGOGIKO KENTRO

• Τη δική του στέγη, ένα κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, δίπλα ακριβώς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, θα αποκτήσει σύντομα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων, γνωστό ως Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, το οποίο εδώ και 15 χρόνια προσφέρει μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σε άτομα νεαρής ηλικίας με ψυχικές διαταραχές. Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες από τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι., η οποία κάνει γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου που βρίσκεται εντός του χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί η δομή. Τo έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 660.310,46 ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων θα μετακομίσει εκεί προσφέροντας υπηρεσίες για την πολύπλευρη αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων που αφορούν στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων όπως επίσης και υπηρεσίες υποστήριξης και καθοδήγησης των οικογενειών τους.

Τι εργασίες θα γίνουν Από το συνολικό προϋπολογισμό τα 335.707,13 ευρώ αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, οι οποίες έχουν ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Ε.Π. Ηπείρου, ενώ τα 324.603,33 ευρώ θα διατεθούν σε παρεμβάσεις ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται να γίνει εργασίες ανακαίνισης και εσωτερικών διαρρυθμίσεων του κτιρίου όπως επίσης και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, θερμομονωτική ενίσχυση του κτηρίου με μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, αλλαγή κουφωμάτων και αντικατάσταση στέγης, ενώ θα εγκατασταθεί ημικεντρικό σύστημα κλιματισμού, ηλιοθερμικό σύστημα και συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Τέλος, θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας ΑΜΕΑ.

Πάνω από 15 χρόνια…

Το Κέντρο υπάγεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι. και η διεπιστημονική του ομάδα για πάνω από 15 χρόνια καλύπτει όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών όλων των ομάδων πληθυσμού ηλικίας μέχρις 18 ετών και παρέχει κλινικές και προληπτικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης καθώς και εκπαιδευτικές, ερευνητικές και επιστημονικές υπηρεσίες.