ΚΩΝ. ΣΚΟΥΜΑΣ: Η ΕΛ.ΑΣ. συμπαραστάτης και εγγυητής της ασφάλειας του πολίτη…

on .

SKOYMAS ARXHGOS ELAS 15 4 22

• Τις προτεραιότητες και τη φιλοσοφία των επερχόμενων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ανέπτυξε ο Ηπειρώτης νέος Αρχηγός της, Αντιστράτηγος, Κων/νος Σκούμας κατά την τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία μεταξύ άλλων επισήμων, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκου.
Ο κ. Σκούμας που ανέλαβε την ηγεσία του Σώματος από τον κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, έθεσε ως πρωταρχικό μέλημα την καλλιέργεια στον πολίτη του αισθήματος ότι η Αστυνομία είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις ανάγκες του καθώς και εγγυητής της ασφάλειάς του.
«Η Ελληνική Αστυνομία προέρχεται από την κοινωνία και υπηρετεί την κοινωνία. Αυτό σκοπεύω να κάνω και εγώ από αυτή τη θέση με βασική μου Αρχή ότι: “Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τρεις πυλώνες
Κατά την ομιλία του ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέλυσε τους τρεις κεντρικούς στρατηγικούς πυλώνες για την επίτευξη αυτού του στόχου:
- Πρώτος πυλώνας: οι Δημοκρατικές αξίες και η διαφάνεια.
- Δεύτερος πυλώνας: ο Επαγγελματισμός και η Δεοντολογία.
-Τρίτος πυλώνας: το Κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και η εξωστρέφεια.

Με θερμά λόγια…
Ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος, Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Μιχαήλ Καραμαλάκης, στην ομιλία του, παρουσίασε το πολυδιάστατο έργο που επιτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο διάδοχό του Κ. Σκούμα, κάνοντας λόγο για μία επιτυχημένη πορεία στο Σώμα και με συσσωρευμένη επαγγελματική στρατηγική και επιχειρησιακή εμπειρία, η οποία τον καταξιώνει και τον καθιστά αυτάρκη, ώστε να κρατήσει και να κατευθύνει το τιμόνι του Σώματος!