Με νέο ωράριο τη Μ. Εβδομάδα τα rapid test στα Γιάννενα

on .

RAPID TEST PERIFEREIA KOSMOS 26 4 21

• Το δρόμο της σταδιακής αποκλιμάκωσης φαίνεται πως έχει πάρει η πανδημία τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά με τον κορωνοϊό. Ήδη ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων, όμως οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, τηρώντας τα βασικά υγειονομικά μέτρα, σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός ενόψει μάλιστα και του Πάσχα, ενώ σημαντικό «όπλο» κατά της διασποράς εξακολουθούν να είναι τα rapid και τα sel tests.

Το ωράριο της Μ. Εβδομάδας
To ωράριο διενέργειας rapid test μπροστά από την Περιφέρεια Ιωαννίνων για τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσαν χθες οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, από τη Μ. Δευτέρα ως και Μ. Πέμπτη, κλιμάκια θα διενεργούν ανοιχτή δειγματοληψία για το κοινό κατά τις ώρες 09:00 - 17:00. Τη Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν τα δύο Κοντέινερ μπροστά από την Περιφέρεια, με ωράριο 12:00 - 17:00 και το Μ. Σάββατο με ωράριο 09:00-14:00.
Παράλληλα, κλιμάκια των ΚΟμΥ Ιωαννίνων θα διενεργούν δειγματοληψία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο «Χατζηκώστα» από Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη με ωράριο 08:00-14:00.
Την Κυριακή του Πάσχα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων δεν θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες.

Με συνοδούς στο «Χατζηκώστα»
Στο μεταξύ, από σήμερα Παρασκευή έως και την Τρίτη, 3 Μαΐου, θα επιτρέπεται στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» η παρουσία συνοδών. Η Διοίκηση, με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι επιτρέπεται η παρουσία:
• Ενός εμβολιασμένου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) ή rapid test εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο.
• Ενός ανεμβολίαστου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο.
Επίσης απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.
281 κρούσματα στην Ήπειρο
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 281 κρούσματα στην Ήπειρο, εκ των οποίων τα 175 στα Γιάννενα. Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: Πρέβεζα 44, Άρτα 40 και Θεσπρωτία 22.
Πανελλαδικά
Σε επίπεδο χώρας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 9.308 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ακόμη 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη από επιπλοκές του ιού. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 176, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.722 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ανέρχονταν χθες σε 334, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 70 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 245 (ημερήσια μεταβολή -20.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 307 ασθενείς.