Να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών!

on .

PYROSBESTHS

• Η σταδιακή βελτίωση του καιρού με την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και οι πυρκαγιές που ήδη καταγράφηκαν σε κάποιες περιοχές της χώρας μας, έχουν θέσει σε… συναγερμό την Πυροσβεστική και όσους φορείς εμπλέκονται στη δασοπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο στην οποία σιγά – σιγά εισερχόμαστε.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων, απευθύνει με ανακοίνωσή της συστάσεις προς τους πολίτες, έχοντας ως στόχο, όπως υπογραμμίζει «την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων».

Αρκετές πυρκαγιές
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Ιωαννίνων, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Για το λόγο αυτό, εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, όπως προβλέπονται στη σχετική Πυροσβεστική Διάταξη, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών.

Ενημέρωση - μέτρα
Η υπηρεσία τονίζει ότι πριν την καύση υπολειμμάτων από καλλιέργειες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, τα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία. Όπως μάλιστα κάνει γνωστό, ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι και περιπολίες, προς διαπίστωση της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων, ενώ σε περίπτωση παραβάσεων προειδοποιεί ότι θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
«Η πιστή τήρηση των ανωτέρω είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας», καταλήγει η Πυροσβεστική.