Δέκα συλλήψεις και 352 τροχονομικές παραβάσεις σ’ ένα 24ωρο στην Ήπειρο

on .

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Ήπειρο, με τους αστυνομικούς το τελευταίο 24ωρο να προχωρούν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
Ο απολογισμός της Τρίτης ήταν δέκα συλλήψεις, αλλά και εκατοντάδες τροχονομικές παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 828 άτομα και 636 οχήματα. Προσήχθησαν 25 άτομα και συνελήφθησαν δέκα εκ των οποίων 5 για εντάλματα, 4 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ένας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 352 τροχονομικές παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες: 101 για ταχύτητα και 38 για μη χρήση ζώνης/κράνους. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1 κιλό και 232 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες της περιοχές της Ηπείρου, με απώτερο στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Ναρκωτικά και  παράνομη οπλοκατοχή
Δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή σχηματίστηκε σε βάρος δυο αλλοδαπών από αστυνομικούς της Δίωξης Ιωαννίνων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: •ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.200 γραμμαρίων, •απομίμηση πιστολιού διαμετρήματος 9mm, •φυσίγγιο των 9 mm, •ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, •σιδηρογροθιά,•πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, •στιλέτο, •4 κινητά τηλέφωνα •100 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
- Σε άλλη περίπτωση και πάλι στα Γιάννενα, συνελήφθη χθες αλλοδαπός, διότι στην κατοχή και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 29,8 γραμμαρίων.
Εξιχνίαση κλοπών…
Δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στη Φιλιππιάδα από αστυνομικούς των Α.Τ. Ζηρού και Θεσπρωτικού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της Τρίτης οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε τρεις περιπτώσεις σε ανασφάλιστα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχή της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 20 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, κάνοντας με τη χρήση μίας από αυτές αγορές ύψους 35 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.