Χωρίς λιτανεία οι εκδηλώσεις για τον Νεομάρτυρα Άγ. Γεώργιο

on .

AGIOS GEORGIOS PLATEIA PARGHS

• Με διήμερες ακολουθίες, αλλά χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου Πολιούχου και προστάτη των Ιωαννίνων.
Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη, αύριο, Κυριακή, και ώρα 07.00 θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (επί της πλατείας Πάργης).
Στον ίδιο ναό την Παραμονή της εορτής και ώρα 16.00 θα γίνει Ιερά Παράκληση, στις 17.00 θα τελεστεί Μικρὸς Εσπερινός και στις 18.00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, ο οποίος θα μιλήσει κιόλας με θέμα «Νεομάρτυρες - Η σποριά της Λευτεριάς» και συγχοροσταντούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου. Στις 21.00 θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.
Ανήμερα της εορτής, μεθαύριο, Δευτέρα, και ώρα 07.30 θα τελεστούν στον Άγιο Γεώργιο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Στις 16.00 θα γίνει Ιερά Παράκληση και στις 17.00 Μεθεόρτιος Εσπερινός, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα 18.00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Τα μέτρα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων. Εξάλλου, η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Λιτανεία από τον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας υγείας.