Μέτρα ασφάλειας στα σχολεία ζητάει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

on .

KATHARISTRIES

• Όπως έκλεισαν πριν τις γιορτές, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας άνοιξαν τα σχολεία σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μοναδικό νέο μέτρο είναι ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη μόνο εβδομάδα, ενώ κατά τα άλλα, τα σχολεία λειτουργούν με τμήματα των 25 και πλέον μαθητών, με εκατοντάδες συγχωνεύσεις, με πληρότητα σχολικών λεωφορείων στο 100% και με το αντιεπιστημονικό, όπως το χαρακτηρίζει, πρωτόκολλο του 50% συν ένα για την αναστολή λειτουργίας τμήματος που έχει κρούσματα.

Η ΕΛΜΕ ζητάει τα τμήματα να περιοριστούν στους 15 μαθητές, να γίνονται μαζικά δωρεάν σελφ τεστ και μοριακοί έλεγχοι και να προσληφθεί προσωπικό στην καθαριότητα, ενώ τονίζει πως πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.

Οι σχολικές καθαρίστριες Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής

: «Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. Αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών μας. Επιμένει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας οδηγώντας σε μεγάλη διασπορά του ιού και σε κατάσταση ανοσίας της αγέλης». Οι σχολικές καθαρίστριες ζητούν επίσης να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε ή πανδημία. Επίσης, απαιτούν μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, αλλά και να χορηγούνται δωρεάν ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία.