Προς αναβάθμιση οδεύουν τρεις κεντρικοί δρόμοι στα Γιάννενα!

on .

ODOS PYRSINELLA

• «Πονοκέφαλο» για κάθε Δημοτική Αρχή στα Γιάννενα αποτελεί εδώ και δεκαετίες το κυκλοφοριακό στο κέντρο των Ιωαννίνων, το οποίο, παρά τις διάφορες κατά καιρούς παρεμβάσεις, δεν έχει καταστεί εφικτό έστω να μετριαστεί.
Σύντομα θα γίνει μία ακόμη απόπειρα άμβλυνσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, με παρεμβάσεις σε τρεις κεντρικές αστικές οδούς, οι οποίες σηκώνουν μεγάλο βάρος όσον αφορά στην κίνηση οχημάτων. Ο λόγος για την οδό Πυρσινέλλα, την οδό Σμύρνης και για το τμήμα της Ακαδημίας από τη Ναπολ. Ζέρβα ως την οδό Αράπη.
Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον ανάδοχο.

Στόχος η αναβάθμιση
Μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση των τριών κεντρικών οδών οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας, τόσο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών, μειώνοντας τους χρόνους καθυστέρησης, η απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και των διαβάσεων που θα κατασκευαστούν και η ασφαλής μετακίνηση και δημιουργία θέσεων parking για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων
Ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης των τριών οδών στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην ιεράρχηση που κάνει ο Δήμος για την κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, «πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που σε συνδυασμό με άλλα έργα θα αλλάξει το κέντρο των Ιωαννίνων, θα αμβλύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες και σύγχρονες υποδομές για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών».