Πιο πολλοί Αντιδήμαρχοι από ποτέ στον Δήμο Ιωαννιτών!

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Μία... φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έπειτα από δύο χρόνια στασιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ρίχνει στη «μάχη» το πολυπληθέστερο σχήμα Αντιδημάρχων στην ιστορία της πόλης!
Από εννέα που ήταν μέχρι σήμερα, αυξάνουν σε δώδεκα οι Αντιδήμαρχοι με παράλληλες αναπροσαρμογές αρμοδιοτήτων και στην πράξη θα φανεί αν το συγκεκριμένο σχήμα κάνει έργο ή αποδειχθεί δυσκίνητο, αν και η εμπειρία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Πάντως, ο μεγάλος αριθμός Αντιδημάρχων είναι αντιστρόφως ανάλογος της δύναμης της Δημοτικής Αρχής, η οποία αριθμεί συνολικά δέκα συμβούλους. Όλοι τους έχουν πλέον ένα αξίωμα, όπως εξάλλου και οι περισσότεροι σύμβουλοι των παρατάξεων που συμπράττουν και φυσικά και οι δύο πρώην σύμβουλοι της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη, οι Γιάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς.
Νέοι Αντιδήμαρχοι είναι ο Νίκος Τσόλης, η Χριστίνα Κωτσαντή και ο Γιάννης Τσίμαρης. Από τους 12 Αντιδημάρχους οι τρεις δε θα λαμβάνουν αντιμισθία. Πρόκειται για τους Ν. Τσόλη, Γ. Τσίμαρη και Γ. Λώλη.
«Θα φανεί η δουλειά...»
Η τρέχουσα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά καθώς θα φανούν στην πράξη τα αποτελέσματα της δουλειάς που προηγήθηκε, ειδικά στον τομέα των έργων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του με αφορμή τον ορισμό των Αντιδημάρχων ο Μωυσής Ελισάφ, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για περισσότερη δουλειά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα της καθημερινότητας και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Οι Αντιδήμαρχοι
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου, ο Βαγγέλης Πήχας παραμένει Αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ποιότητας ζωής και προστίθεται στο «χαρτοφυλάκιό» του και η πολεοδομία. Του ανατίθεται επίσης η προεδρεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η Αναστασία Τύρου – Ούζα είναι Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού - Ανάδειξης Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων και Νήσου.
Ο Φώτης Βάββας παραμένει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, το τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τη διαχείριση των Αποθηκών, την οικονομική διαχείριση των Κοιμητηρίων και την επιβολή προστίμων και κυρώσεων.
Ο Γιώργος Αρλέτος ορίζεται Αντιδήμαρχος Έργων και Δημοτικής Ενότητας Ανατολής και του ανατίθεται η Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής και η ευθύνη για όλα τα ζητήματα που άπτονται της σύνθεσης και της λειτουργίας της.
Ο Βασίλης Βλέτσας παραμένει Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα- Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – Λίμνης και Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας. Στην αρμοδιότητά του υπάγεται και το τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας, ενώ διατηρεί την ευθύνη λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.
Ο Αριστείδης Παππάς ορίζεται Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών. Στην ευθύνη του είναι τα τμήματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων, πρασίνου, συντήρησης έργων εκτός των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας και κοιμητηρίων
Ο Γιώργος Λώλης ορίζεται Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Ενότητας Περάματος. Είναι αρμόδιος για το τμήμα Τουρισμού και το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης, συντήρησης έργων και πρασίνου.
Ο Ιωάννη Αϊβατίδης παραμένει Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας έχοντας στην αρμοδιότητά του τη Διεύθυνση Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Ισότητας & Πολιτισμού, τη λειτουργία των Μουσείων και της Πινακοθήκης, και την εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης.
Η Ελένη Ακονίδου ορίζεται Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, στην οποία μεταβιβάζονται επιπλέον των αρμοδιοτήτων της προεδρίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης η εποπτεία και ο συντονισμός της λειτουργίας των Μουσείων και της Πινακοθήκης.
Ο Γιάννης Τσίμαρης αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Κληροδοτημάτων και Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου..
Ο Νίκος Τσόλης ορίζεται Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Διαχείρισης Κυνοκομείου. Στην ευθύνη του είναι η μέριμνα για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού.
Τέλος, η Χριστίνα Κωτσαντή ορίζεται Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στην αρμοδιότητά της είναι και ο συντονισμός όλων των δράσεων σε συνεργασία με τον Γ. Λώλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο Βαγγέλης Πήχας, ενώ με την ίδια απόφαση ορίζεται Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων η κ. Γιαννούλα Αθανασίου - Μαμακή.