«Ορίζοντες Ηπείρου»: Αποτυχημένη η διετία της Περιφερειακής Αρχής

on .

rizop

• Ευθύνες και ανυπαρξία καταλογίζει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» στην περιφερειακή αρχή, σχολιάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξαν την περιοχή μας το Δεκέμβριο.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μοντέλο της πολιτικής προστασίας στην Ήπειρο δεν δουλεύει. Δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα, δεν αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή και λειτουργεί με βάση το ρουσφέτι. Ενώ οι βροχές είναι όλο και πιο συχνές στην Ήπειρο έχουμε προβλήματα άρδευσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης Σπ. Ριζόπουλος, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα κατά την τοποθέτηση του σημείωσε ότι «ίσως ήταν η πιο αποτυχημένη διετία της περιφερειακής αρχής καθώς δεν ξεκίνησε κανένα μεγάλο έργο από εκείνα που υποσχέθηκε προεκλογικά». Ο επικεφαλή των Συντονιστών Μιχ. Νάτσης ανέλυσε με λεπτομέρεια την πλήρη εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω του το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ήπειρο και αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που παραμένουν άλυτα σε ολόκληρες περιοχές, οικισμούς, στάνες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις, όπως π.χ. Γέφυρα Αρτοπούλας, Γέφυρα Γότιστας, Κάμπος Μαργαριτίου, Κάμπος Φαναρίου – Αχέροντα, Δρόμος Μεσοπόταμου προς Κάστρι, Περιοχή Θσπρωτικού, Παραδοσιακό Γεφύρι Βουλγαρέλι προς Αθαμάνιο Ε.Ο, προβλήματα με καθιζήσεις, καταπτώσεις κ.α.

Από τη μεριά του, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής των Οριζόντων Ηπείρου, Δημήτρης Παππάς, στάθηκε σε ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αναδείχτηκε από τις τελευταίες καταστροφές και δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των γεφυριών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε στην Ήπειρο δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για την συντήρηση των συγκεκριμένων υποδομών και η συζήτηση γύρω από την προστασία των γεφυριών εξαντλείται μέσα λίγες μέρες από την πτώση τους.

Κλείνοντας το θέμα, ο Συντονιστής Άλκης Λάνταβος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Μαυρκολάγκαδου του Δήμου Β. Τζουμέρκων, χαρακτηρίζοντας τα προβλήματα που ανακύπτουν στην συγκεκριμένη περιοχή ως ένα «βαρέλι δίχως πάτο».

Αυτό γιατί, όπως εξήγησε, όλες οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας μέχρι σήμερα ήταν αποσπασματικές χωρίς καμία συνολική μελέτη.