6 κιλά χασίς έκρυβε στο σάκο του αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα

on .

TSIGARA

• Η επιχειρησιακή ετοιμότητα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ηγουμενίτσας είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί το πρωί του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός, που κατηγορείται για κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται πεζός, φέροντας ταξιδιωτικό σάκο. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6 κιλών και 92 γραμμαρίων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός είχε εισέλθει λίγες ώρες νωρίτερα παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν ακόμη χρηματικό ποσό 100 ευρώ και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Και λαθραία τσιγάρα

Και πάλι στην Ηγουμενίτσα, αυτή τη φορά στο λιμάνι, στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, εντοπίστηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταλλικής κατασκευής επί του ψυγείου-τρέιλερ, 8.820 πακέτα λαθραίων τσιγάρων (δηλαδή 176.400 τεμάχια τσιγάρων), χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και μη έχοντας καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, των οποίων οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 37.438,19 ευρώ, το Φ/Γ όχημα, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.