Ανάγκη να ευπρεπιστούν πολλά σχολεία των Ιωαννίνων!..

on .

SXOLEIO SYNTHMATA 9 1 22

• Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα πολλών κτιρίων στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς σχεδόν καθολικά… μονοπωλούν οι μουντζούρες και τα διάφορα συνθήματα! Το κακό έχει παραγίνει, πολλές φορές οι υπηρεσίες καθαρίζουν τους τοίχους δημόσιων κτιρίων και λίγες ώρες μετά… ξαναχτυπούν οι βάνδαλοι!
Κάτι πάντως δραστικό πρέπει να γίνει που θα μπορούσε να αποτρέπει τους ανεγκέφαλους να καταστρέφουν την δημόσια, αλλά και την ιδιωτική περιουσία. Το ίδιο ισχύει και για τα κτίρια σχολείων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν σήμερα τα κακά τους χάλια. «Σχολεία… της ντροπής» τα χαρακτηρίζουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» σε εύστοχο σχόλιό τους παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες που προκαλούν πράγματι απογοήτευση, καταλογίζοντας ολιγωρία στο Δήμο Ιωαννιτών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Καθόλου κολακευτική για την πόλη των «γραμμάτων και των τεχνών» δεν είναι η εικόνα των σχολείων της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εικόνα. Εν έτει 2022 και πολλά από αυτά, μόνο Σχολεία δεν θυμίζουν.
Το παλιό Πολυκλαδικό, ας πούμε, τέρμα Δωδώνης που φιλοξενεί πια το 8ο Λύκειο, το ΕΠΑΛ κτλ. δεν θυμίζει καν το γνωστό συγκρότημα της Γκράβας στην Αθήνα που κέρδισε αρκετά πρωτοσέλιδα πριν κάποια χρόνια για την άθλια εικόνα του. Είναι πολύ χειρότερο.
Τι ακριβώς κάνουν τα όργανα του Δήμου για τα σχολεία στην πόλη μας, πέρα από δηλώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε. Γιατί λεφτά, ως γνωστόν, υπάρχουν. Πώς και δεν γίνεται αυτό που πρέπει ώστε να ευπρεπιστούν τα Σχολεία και να θυμίζουν πραγματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι αποθήκες μαθητών;
Μουντζουρωμένα τα πιο πολλά από συνθήματα και δήθεν γκράφιτι, άβαφα και ρυπαρά δίνουν μια απωθητική εικόνα για τον καθένα. Και να σκεφτεί κανείς ότι εδώ κάποτε η πόλη φημίζονταν για τα υπέροχα σχολικά της κτίσματα. Τα σχόλια δικά σας...».