«Βούλιαξε» ο Νομός Ιωαννίνων το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

on .

PARALIMNIOS KOSMOS 3 1 22

• Την… τιμητική του είχε και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς ο Νομός Ιωαννίνων, καθώς πλήθος επισκεπτών βρέθηκαν στην περιοχή μας, παρά την επέλαση της πανδημίας και τους περιορισμούς των νέων μέτρων. Τόσο η πόλη των Ιωαννίνων, όσο και τα ορεινά (κυρίως Ζαγόρι – Μέτσοβο) υποδέχθηκαν πολύ κόσμο, βοηθούντος και του καλού καιρού.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την επόμενη μέρα στην παραλίμνια περιοχή γινόταν το αδιαχώρητο.
Οι καφετέριες ήταν γεμάτες, τα καραβάκια πηγαινοέρχονταν στο Νησί, ενώ ακόμη και μια θέση πάρκινγκ περιμετρικά της λίμνης ήταν αδύνατον να βρει κάποιος, με τα περισσότερα αυτοκίνητα να φέρουν πινακίδες άλλων περιοχών.
Την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας όχι μόνο κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στο Μέτσοβο, αλλά και σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών που πραγματοποίησε χθες με τους Περιφερειάρχες των χειμερινών τουριστικών προορισμών αιχμής (και με τον Αλ. Καχριμάνη).
Οι Περιφερειάρχες επιβεβαίωσαν στον Υπουργό ότι οι χειμερινοί προορισμοί πήγαν πολύ καλά τις περιόδους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και έχουν πολύ ικανοποιητικές κρατήσεις και για τα Θεοφάνια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είχαν πολύ υψηλές πληρότητες.
Ο Β. Κικίλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι χειμερινοί προορισμοί ανακάμπτουν και συνέστησε επίσης σε όλους να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και στην αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών), καθότι η πανδημία, μέσα και από την μετάλλαξη «Ο», προκαλεί ένα ασταθές και ρευστό πλαίσιο σε όλο τον πλανήτη.
Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες ότι θα συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.