Ο Δήμος έδωσε φροντίδα σε 2.258 αδέσποτα ζώα!

on .

SKYLIA KYNOKOMEIO 7 1 21

• Συστηματική δουλειά έγινε την περασμένη χρονιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όσον αφορά στα αδέσποτα ζώα που παραμένουν σοβαρό πρόβλημα για τα Γιάννενα.
Διαχείριση έγινε μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 2.200 σκυλιά, ενώ για τον Δήμο τα αδέσποτα θα παραμείνουν σε πρώτο πλάνο και το 2022, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσόλης. Βασικό «εργαλείο» στην προσπάθεια αυτή θα είναι η νέα πτέρυγα που θα προστεθεί στο υπάρχον κυνοκομείο.
O Νίκος Τσόλης
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Τσόλης, «με τις συνεχείς προσπάθειες της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και την αμέριστη βοήθεια των φιλόζωων και των φιλοζωικών οργανώσεων έγινε διαχείριση σε 2.258 αδέσποτα ζώα που αφορούσαν περισυλλογές, κτηνιατρικές εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς και στειρώσεις, καθώς και υιοθεσίες ή επανατοποθέτηση, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, των αδέσποτων στο περιβάλλον».
Συνεχίζοντας, αναφέρει πως «ο Δήμος Ιωαννιτών και το νέο έτος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των τετράποδων φίλων μας που αποτελεί άλλωστε και έναν από τους βασικούς κανόνες μιας πολιτισμένης κοινωνίας».
Μεγαλύτερο Κυνοκομείο
Στο μεταξύ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει το έργο επέκτασης του Κυνοκομείου του Δήμου μετά την σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος του έργου προϋπολογισμού 262.000 ευρώ. Η νέα υποδομή θα βελτιώσει τις συνθήκες φιλοξενίας των δεκάδων αδέσποτων που περισυλλέγει ο Δήμος από τους δρόμους της πόλης.
Πρόκειται, όπως αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, για την επέκταση των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος κτιρίου με διπλασιασμό των κλουβιών, εκσυγχρονισμό του κτηνιατρείου, δημιουργία χώρων για την άσκηση των σκύλων και χώρου απομόνωσης για τα άρρωστα ζώα καθώς και αίθουσας προσωπικού και αίθουσας επισκεπτών, εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας, αξιοποίηση του προαύλιου χώρου κ.λ.π., ενώ έχει εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος" και η αγορά δύο αυτοκινήτων τύπου βαν για την περισυλλογή των αδέσποτων.
«Λειτουργικότητα, επάρκεια και χρηστικότητα είναι οι βασικοί άξονες του έργου για να έχουν τα αδέσποτα τη δική τους ασφαλή και όμορφη στέγη», καταλήγει ο κ. Τσόλης ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους 386 νέους ιδιοκτήτες σκύλων που υιοθέτησαν πλήρως διαχειρισμένα ζώα από το Κυνοκομείο του Δήμου.
***
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα σκυλί από το Κυνοκομείο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα στα τηλ.: 2651361165 και 2651361380.