Εν ονόματι, αλλά ερήμην της Διοίκησης, του Επιμελητηρίου οι δηλώσεις Δ. Δημητρίου!

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON TAMPELA

• Η προσωπική πολιτική, με την «ομπρέλα» του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, που επιμένει να ασκεί ο Πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης «Ισχυρό Επιμελητήριο» του Γρηγόρη Γκίκα και «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του Ιωάννη Μήτση. Και οι δύο παρατάξεις αποδοκιμάζουν τον κ. Δημητρίου για το περιεχόμενο της δήλωσής του για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον covid19, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική του ανακοίνωση και ουδέποτε συζήτησε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως η ανακοίνωση του κ. Δημητρίου, αποτελεί προσωπική ανακοίνωση, καθώς για το τόσο σοβαρό θέμα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την εστίαση, ουδέποτε συζήτησε με τις άλλες παρατάξεις και ουδέποτε έφερε το ζήτημα αυτό προς συζήτηση στο Δ.Σ.», αναφέρει το «Ισχυρό Επιμελητήριο».
Ακόμη πιο αιχμηρός είναι ο πρώην συνοδοιπόρος του κ. Δημητρίου στην πλειοψηφία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μήτσης, ο οποίος κάνει λόγο για «φαντασιώσεις» του κ. Δημητρίου που σκοπό έχουν αποκλειστικά και μόνο την προσωπική του προβολή. «Δεν είναι δυνατόν να εκμεταλλεύεται τον τίτλο του Προέδρου του Επιμελητηρίου και χωρίς καμία απόφαση Δ.Ε. ή Δ.Σ. διαπράττοντας σοβαρή παράβαση καθήκοντος και υπέρβαση αρμοδιοτήτων σύμφωνα με το Ν. 4497/2017, να απευθύνει επιστολή- Δ.Τ. ως Επιμελητήριο με φράσεις «μαύρα πρόβατα, η κυβέρνηση φαντασιώνεται κλπ» που δεν συνάδουν με τις αρχές, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των Επιμελητηρίων τα οποία αποτελούν Ν.Π.Δ.Δ. και έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία». Καλεί μάλιστα τον κ. Δημητρίου εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα εκ του Νόμου απορρέοντα καθήκοντά του να παραιτηθεί άμεσα.

Οι προτάσεις τους
Και οι δύο παρατάξεις τοποθετούνται επί των ζητημάτων που έχουν προκύψει από τα νέα μέτρα.
Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» αναφέρει «πως τα μέτρα που αφορούν τους επαγγελματίες εστίασης, πρέπει να συνδυάζονται και με άμεσα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεών τους» και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να ανακοινώσουν αναγκαία μέτρα για την οικονομική στήριξη της εστίασης, προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση κάθε φορέα για να συμμετάσχει και να προτείνει μέτρα που θα ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις.
Ο κ. Ι. Μήτσης από την πλευρά τους επίσης σημειώνει ότι «από τη στιγμή που ανακοινώνονται μέτρα που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα και ανάλογες δράσεις στήριξης από την Κυβέρνηση».