Τρισάγιο στην Τρυγόνα για τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

on .

TRYGONA MNHMOSYNO 30 12 21]

• Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των δύο αδικοχαμένων Αστυνομικών Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνου τελέστηκε χθες με πρωτοβουλία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων.
Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην Τρυγόνα Τρικάλων, τόπο όπου οι δύο αείμνηστοι αστυνομικοί στις 30 Δεκεμβρίου 2005, έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια μεταγωγής επικίνδυνου κακοποιού.
Την τελετή μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους, συγγενείς των αδικοχαμένων αστυνομικών, αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρκας, εκ μέρους της Δ.Α Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου Α/Υ Κολιοπάνος Θεόδωρος και ο Πρόεδρος Αποστράτων Ν. Ιωαννίνων Κίτσιος Σπυρίδων.
«Με εκτίμηση και σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων αυτών οι οποίοι θυσίασαν το υπέρτατο αγαθό, την ίδια τους την ζωή στο βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος, από τον τόπο όπου πριν από 16 χρόνια οι συνάδελφοί μας δολοφονήθηκαν, επιμένουμε και καλούμε για μια ακόμη φορά την Πολιτεία να θωρακίσει το επάγγελμα του Έλληνα Αστυνομικού, προωθώντας επιτέλους τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την θεσμοθέτηση - αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Αν. Κωνσταντινίδης και ο Γεν. Γραμματέας Κων. Κίτσιος).