Ήρθε η ώρα για τους Πωγωνήσιους να κάνουν πράξη το «ΙΔΡΥΜΑ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»!

on .

2

• Στην ακριτική Πωγωνιανή, το χωριό όπου ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έζησε στα μαθητικά του χρόνια και που μέχρι τώρα διατηρούσε στενούς δεσμούς, ο Δήμος Πωγωνίου ετοιμάζονταν να υλοποιήσει σχέδιο ίδρυσης φορέα για την προσωπικότητά του.
Για το λόγο αυτό μάλιστα, Πωγωνήσιοι, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Καψάλη, πριν τρία χρόνια, είχαν επισκεφθεί στην Αθήνα, τον συντοπίτη τους Κάρολο Παπούλια (απ’ όπου και η φωτό) τον οποίο και ενημέρωσαν σχετικά.
Να σημειωθεί ότι ο Πωγωνήσιος εκδότης Κώστας Κωστούλας, ο αρχιτέκτονας Σπύρος Πανταζής και ο Βασίλης Κουτσολιόντος του «Π.Λ.» είχαν σχεδιάσει τότε την ίδρυση ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος με έδρα το ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου Πωγωνιανής, στ οποίο είχε φοιτήσει και ο Πρόεδρος. Μάλιστα υπήρχε η πρόταση αυτό να ονομαστεί «Ίδρυμα Ακριτικού Ηπειρωτικού Ελληνισμού ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ». Ο Κ. Κωστούλας είχε συντάξει και σχέδιο Καταστατικού, το οποίο με σχετικό υπόμνημα είχε διαβιβαστεί στον αείμνηστο Κ. Παπούλια, ο οποίος είχε δώσει το «πράσινο φως».
Για διαφόρους λόγους όμως -και κυρίως της πανδημίας- η προσπάθεια δεν προχώρησε. Μήπως τώρα, τιμώντας τη μνήμη του επιφανούς συμπατριώτη μας, ήρθε η ώρα οι παράγοντες του Πωγωνίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση της πρότασης; Τι λένε γι’ αυτό;..