Παραπλάνησαν το Δημοτικό Συμβούλιο τους δημοσιογράφους και τους Γιαννιώτες

on .

SXEDIA

• Πριν μιά εβδομάδα, με συνέντευξη Τύπου και «ενημέρωση» του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Σχεδία» κ. Σοφία Μαρκούλα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να παρουσιάσει την εικόνα που ήθελε για την προοπτική, όπως και ο δήμαρχος κ. Ελισάφ, για ένα θέμα που είχε αποκαλύψει ο «Πρωινός Λόγος» και αφορά την κοινωνία της Ηπείρου.
Η κ. Μαρκούλα, την οποία επέβαλε η τριανδρία Μητροπολίτη - Περιφερειάρχη - Δημάρχου, εξάντλησε κυριολεκτικώς και μεταφορικώς δημοσιογράφους και δημοτικούς συμβούλους, σε μιά αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι τώρα αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Σχεδία» και πως όλα βαίνουν καλώς.
Οι ανακρίβειες…
Η πρόεδρος, που πληροφορίες λένε πως είναι κουμπάρα της ... «πέτρας του σκανδάλου»- του επιστημονικά υπευθύνου κ. Βασιλείου Κούτρα, παρουσίασε σχεδόν ως πηγή κάθε κακού τον παραιτηθέντα προκάτοχό της κ. Στέφανο Τζιμογιάννη, χωρίς να τον κατονομάσει και τον εαυτό της ως εκείνη που οδηγεί τη «Σχεδία» σε ασφαλές λιμάνι.
Μεταξύ δε των άλλων είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι πολλές εκκρεμότητες του παρελθόντος και να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από τους φορείς- εταίρους που συμμετέχουν στη «Σχεδία».
Παρωδία ενημέρωσης
Επ’ αυτών εγείρονται πολλά ερωτηματικά, αφού είπε ότι η υπό τον κ. Τζιμογιάννη διοίκηση άφησε στο ταμείο περί τις 670.000 ευρώ! Συνεπώς δεν υπάρχει καμμιά δυσκολία αντιμετώπισης όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων -αν υπάρχουν βεβαίως...- και όσα άφησε ως μομφή να αιωρούνται, καταρρίπτονται ως αντιφατικά και αβάσιμα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Απορίες που αφορούν και το ποιοί φορείς οφείλουν και πόσα, που η κυρία Μαρκούλα ως ευνοουμένη τους είναι αδύνατον να μη γνωρίζει.
Δικαίως, λοιπόν, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» κα Τατιάνα Καλογιάννη την «κατακρεούργησε», όπως και το δήμαρχο κ. Ελισάφ που το επέτρεψε και υπερθεμάτισε για την δήθεν επιτυχία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η παρωδία «ενημέρωσης» του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς μάλιστα να υπάρχει μιά στοιχειώδης γραπτή εισήγηση.
Τι δεν είπε...
Και είχε δίκιο για ένα επιπρόσθετο λόγο: Η κ. Μαρκούλα δεν αποσαφήνισε για ποιόν ακριβώς λόγο αποχώρησε από το Πανελλαδικό Δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης, μιλώντας κυρίως για το ενδεχόμενο της ...πανευρωπαϊκής δικτύωσης!
Απέφυγε να πει ότι θύμωσε που το Πανελλαδικό Δίκτυο έκανε επίτιμο Πρόεδρό του τον κ. Τζιμογιάννη, όπως το ίδιο έπραξε και για το αν ο γιατρός άνευ ειδικότητας- επιστημονικά υπεύθυνος κ. Κούτρας συνεχίζει να χορηγεί σε χρήστες ναρκωτικών φάρμακα (ναλτρεξόνη) και βεβαιώσεις ότι απεξαρτήθηκαν για τη χρήση στις δίκες τους, έτσι ώστε να τύχουν επιείκειας.
Υπόδικος εν δράσει…
Δε ρωτήθηκε κιόλας από τους δημοσιογράφους για αυτό το θέμα, αλλά και εκείνη δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεδομένου δε ότι στις αρχές του Μαρτίου ο κ. Κούτρας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το λογικό θα ήταν να είχε τεθεί σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Ούτε αυτό έγινε, με τους κκ. Μάξιμο, Καχριμάνη και Ελισάφ να του παρέχουν στήριξη, ασφαλώς δε και η κ. Μαρκούλα, που πρέπει να πει αν συμφωνεί με τη χορήγηση φαρμάκων σε ναρκομανείς, όταν ο ΟΚΑΝΑ (υπό τη σκέπη του λειτουργεί η «Σχεδία») το απαγορεύει κατηγορηματικώς, όπως και με την αφείδωλη χορήγηση βεβαιώσεων για δικαστική χρήση.
Και η σύζυγος
Εξ άλλου, καίτοι αποκαλύφθηκε ότι μέσα από τη «Σχεδία» χορηγούσε συνταγές για φάρμακα και η κ. Λυγερή Ηλιοπούλου, σύζυγος του κ. Κούτρα - ψυχίατρος του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», ακόμη και σήμερα όλοι κάνουν πως δεν συνέβη τίποτε, ενώ πρόκειται για μείζον ζήτημα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Κούτρας, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., ενέταξε τη σύζυγό του στη «Σχεδία» ως συνεργάτη κι έτσι διευκολύνονταν να χορηγεί συνταγές φαρμάκων, ενώ εκείνος σε διάφορες εκδηλώσεις εμφανίζονταν ως... ψυχίατρος!
Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για ποιo λόγο παρέχεται αυτή η πρωτοφανής προστασία στον κ. Κούτρα, αλλά σίγουρα θα πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό, αφού και ο Δικηγορικός Σύλλογος δια του εκπροσώπου του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», στέκεται στο πλευρό του!
Οι δικηγόροι…
Βεβαίως, για κανένα λόγο δεν υιοθετούμε τα κακεντρεχή σχόλια ότι πρόκειται για... ανταπόδοση χάρης, επειδή άγνωστος αριθμός χρηστών ναρκωτικών - πελατών των δικηγόρων, είχε ευμενή μεταχείριση στα δικαστήρια λόγω των βεβαιώσεων του κ. Κούτρα.
Ας αποδοθεί η κάλυψη στη στρεβλή ενημέρωση σχετικώς με το θέμα και την επιβολή της άποψης των Μητροπολίτη - Περιφερειάρχη και Δημάρχου...
Γενικότερα, σίγουρα πρόκειται για μιά περίεργη υπόθεση, που καθίσταται πιό περίπλοκη και από το γεγονός ότι στον κ. Κούτρα ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο για το αδίκημα της χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης κι όχι και για την (απαγορευμένη) χορήγηση φαρμάκων...