Η αλληλεγγύη... αγκάλιασε εκατοντάδες οικογένειες!

on .

ERYTHROS STAYROS ALLHLEGGYH 23 12 21

• Ένα εντυπωσιακό «κύμα» κοινωνικής αλληλεγγύης εκδηλώθηκε για άλλη μία χρονιά στα Γιάννενα ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σχολεία, σύλλογοι, επιχειρήσεις και φορείς πρόσφεραν για την ενίσχυση εκατοντάδων οικογενειών που στερούνται ακόμα και τα αυτονόητα.
Οι προσφορές αφορούσαν κυρίως σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πρωτοστάτες στην προσπάθεια ήταν και πάλι το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο κάλεσμα του οποίου υπήρξε αυξημένη ανταπόκριση φέτος και φυσικά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Ερυθρός Σταυρός
Διανομή ειδών διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης σε 400 ευάλωτες οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Τμήματος έκανε το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στην δράση συμμετείχαν εθελοντές όλων των σωμάτων, με συνεχή παρουσία τόσο έξω από Super Market της πόλης όσο κατά τη διαδικασία ταξινόμησης, δεματοποίησης και παράδοσης των προϊόντων. Κατά κοινή ομολογία, η Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που δείχνει ότι τα ανθρωπιστικά αισθήματα των συμπολιτών μας παραμένουν ισχυρά, ειδικά σε περιόδους πανδημίας, όπως αυτή που διανύουμε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Τα είδη προσέφεραν αφενός μεν πολίτες μέσω των καλαθιών που τοποθετήθηκαν στα Super Market αλλά και μέσω ατομικής προσφοράς στα γραφεία του Τμήματος και αφετέρου σημαντικός αριθμός τοπικών επιχειρήσεων. Σημαντική υπήρξε και αποστολή ειδών από την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. με ανακοίνωσή του εκφράζει ευχαριστίες προς τα Super Market και τις εταιρίες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, METRO, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΠΕΡΡΗΣ, LIDL και ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Πακέτα του ΟΚΠΑΠΑ
Σημαντική και η δράση του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αυτές τις ημέρες. Ο ΟΚΠΑΠΑ διένειμε πακέτα με είδη διατροφής σε 140 οικογένειες του Δήμου, ώστε να γιορτάσουν λίγο πιο άνετα τα Χριστούγεννα.
Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός εξαίρει την προσφορά σχολείων, συλλόγων, επιχειρήσεων και φορέων στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και την συμβολή τους στην επιτυχία της συγκέντρωσης τροφίμων για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής μας. «Η δυναμική σας παρουσία στο πλευρό μας, μας δίνει πρόσθετο κουράγιο στην προσπάθειά μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Οι ευχαριστίες του ΟΚΑΠΑΠ απευθύνονται στη δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», Στον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, στο 5ο Λύκειο, στο 3ο Νηπιαγωγείο, στο Β΄ Πειραματικό Δημοτικό, στο 25ο Νηπιαγωγείο, στο 2ο Νηπιαγωγείο Ανατολής, τα Γυμνάσια Λογγάδων και Περάματος, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο, στο 11ο Νηπιαγωγείο, το Epirus Nature School, τον ΑΓΣΙ, τον Φιλοσοφικό Σύλλογος, τη Λαϊκή Αγορά Αμπελοκήπων, τη Γαλακτοκομική Σχολή και σε πολλές βιομηχανίες και επιχειρήσεις της πόλης.

Πρόσφεραν ελαιόλαδο!
Μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου παρέδωσε χθες η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΟΚΠΑΠΑ. Το λάδι συνέλεξαν μέλη της από τα σχολεία της πόλης μας, με σκοπό να διατεθεί σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Κατά την παράδοση παραβρέθηκαν τα μέλη της Ένωσης Γονέων, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτριος Πάνου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ και μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δημήτριος Σκούρτης καθώς και η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του ΟΚΠΑΠΑ Σοφία Τζιοβάρα.