Σφοδρή επίθεση της παράταξης Θ. Μπέγκα κατά Δημοτικής Αρχής

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Σφοδρή επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής εξαπέλυσε η παράταξη του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Όπως ανέφερε ο εισηγητής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θωμάς Γιωτίτσας, η αναμόρφωση οφείλεται στην ανικανότητά της. Ο κ. Γιωτίτσας απέρριψε τον ισχυρισμό ότι αυτή οφείλεται σε λάθος πρόβλεψη της ΚΕΔΕ σε ο, τι αφορά τα επιπλέον αδήλωτα τετραγωνικά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι στα ανταποδοτικά υπάρχει απόκλιση 1,5 εκ. ευρώ.
Η παράταξη Μπέγκα, υποστήριξε ότι ο Δήμος κοντεύει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να χάσει την εικόνα που με κόπο έχτισε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ο,τι αφορά την οικονομική του φερεγγυότητα.
«Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των αναδόχων, αυξήθηκαν οι απλήρωτες υποχρεώσεις και οι αποκλίσεις σε έσοδα και έξοδα είναι τέτοιες που προβλέπω ότι και του χρόνου να συρθούμε να εγκρίνουμε μια ακόμη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού», ανέφερε ακόμη ο κ. Γιωτίτσας, ενώ απέδωσε στην αποτυχημένη πολιτική της Δημοτικής Αρχής την αύξηση των δημοτικών τελών, κυρίως για τις επιχειρήσεις.
Τέλος η παράταξη Μπέγκα υποστήριξε ότι στα έργα ΕΣΠΑ από τα 8 εκ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για το 2021 έχουν πληρωθεί μόλις 600.000 ευρώ και είναι δεσμευμένα μόλις 2 εκ. ευρώ την ίδια ώρα που πολλές παρεμβάσεις καρκινοβατούν, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μεγάλο Δακτύλιο και τις πρώην Στρατιωτικές Φυλακές...