Στόχος οι μαθητές Ρομά να μην παρατούν το σχολείο

on .

ROMA SXOLEIA OKPAPA 20 12 21

• Αρκετοί μαθητές Ρομά υπάρχουν σε συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών. Δυστυχώς, όμως, τα πιο πολλά παιδιά δεν φτάνουν να αποφοιτήσουν, καθώς συνήθως εγκαταλείπουν το σχολείο στη μέση, για διάφορους λόγους.
Στοίχημα λοιπόν για τον ΟΚΠΑΠΑ είναι να μειωθεί αυτή η σχολική διαρροή και το θέμα αυτό τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Οργανισμού και οι συνεργάτες του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην περιφέρεια Ηπείρου» του Ε.Κ.Π.Α. με τους Διευθυντές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωάννη Βασδέκη και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος Κωνσταντίνο Λεοντίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε διερεύνηση των αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί όσον αφορά την συμμετοχή των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη σχολική διαρροή αλλά και την αποτελεσματική επικοινωνία με τους γονείς τους. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η από κοινού υλοποίηση δράσεων εστιασμένων στην ενίσχυση της σχολικής συμμετοχής των παιδιών, στην μείωση της σχολικής διαρροής και την κινητοποίηση των γονέων για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους.