Προτεραιότητα η προστασία των ατόμων με αναπηρία!

on .

AMEA ANAPHRIKO KAROTSAKI

• Καίριας σημασίας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών για την ουσιαστική διασφάλιση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Αυτό τονίστηκε κατά τη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σωματείων ατόμων με αναπηρία και αστυνομικό προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες της Ηπείρου. Χαιρετισμό κατά την έναρξή της απηύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βασίλειος Κούτσιανος.

Οι εισηγήσεις
Εισηγήσεις έκαναν ο καθηγητής Σπύρος Σούλης, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Άτομα με Αναπηρία: Οι "άγνωστοι" συμπολίτες μας», η παιδίατρος – αναπτυξιολόγος (MSDc) Λούλα Βέρμπη, με θέμα «Προβληματισμοί και Προτάσεις Διαχείρισης των Κοινωνικών Δικτύων (Social Media) από Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Το Δικαίωμα της Πρόσβασης στην Ασφαλή Διαδικτυακή Κοινωνικοποίηση και Πλοήγηση», η Παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου, με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και Αθλητισμός», η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Καμπούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα «Αναπηρία και κοινωνικό στίγμα: Από την προκατάληψη στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού - Από την ανασφάλεια στην ελπίδα. Ο ρόλος και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου» και η Αστυνόμος Α΄ Βασιλική Ρομοσιού, Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, με θέμα «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προστασία των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.