Γιατί δεν εντάχθηκαν σε κλάδο διορισμών οι πτυχιούχοι Εικαστικών Τεχνών Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO PINAKIDES

• Στο μέλλον παραπέμπει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την ένταξη στον κλάδο ΠΕ41 Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης των αποφοίτων παλαιότερων ετών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θέμα για το οποίο είχε καταθέσει δύο ερωτήσεις στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης. Συγκεκριμένα η Υπουργός αναφέρει ότι έγινε δεκτή από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής η εισήγηση της Επιτροπής Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών, αναφορικά με το αίτημα του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ένταξη των αποφοίτων (εισαχθέντες/εισαχθείσες από τα ακαδημαϊκά έτη 2006-2007 έως 2016-2017) της κατεύθυνσης «Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης» στον υφιστάμενο εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ41 Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.
Δεδομένου, όμως, ότι είχε ήδη δρομολογηθεί η έκδοση των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έκδοση π.δ.) πριν από την έκδοση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 (υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.), ώστε να συμπεριληφθεί το εν λόγω προσόν στα προσόντα του κλάδου ΠΕ41-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης».
Ο Σταύρος Καλογιάννης θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από την Υπουργό Παιδείας την επίσπευση έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των αποφοίτων παλαιότερων ετών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.