Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τέλος, η συνέχεια με προσωπικές συνεντεύξεις

on .

APOGRAFH PLHTHYSMOY

• Με τη βοήθεια του απογραφέα της περιοχής τους θα απογραφούν όσοι δεν αυτοαπαγράφηκαν ηλεκτρονικά, διαδικασία που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα. Η εφαρμογή βέβαια, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, για τροποποιήσεις / διορθώσεις.
Έτσι λοιπόν όσοι δεν μπόρεσαν για οποιονδήποτε λόγο να αυτοαπογραφούν, αυτό θα συμβεί με προσωπική συνέντευξη. Η διαδικασία έχει ως εξής:
- Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
- Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
- Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης: Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν ή ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 Απογραφείς και οι 12.500 Τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 211 12 12 032 ή να απευθύνονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..