Δράσεις εξωστρέφειας από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»

on .

SXEDIA

Τις πρώτες κινήσεις καθώς και τα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, Σοφία Μαρκούλα, μαζί με τον επιστημονικά υπεύθυνο, Βασίλη Κούτρα, τον αντιπρόεδρο, Βασίλη Γοργόλη και την ταμία, Ανθή Μάστακα.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος, το νέο Δ.Σ. συμπληρώνει στα τέλη του Δεκεμβρίου πέντε μήνες δουλειάς και στόχος του είναι να αποκαταστήσει την «πληγωμένη» εικόνα της «Σχεδίας» καθώς και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόληψης, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σ’ αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν άμεσα για τη διοικητική, επιστημονική και επικοινωνιακή αναβάθμιση της «Σχεδίας».
Σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης, η κα Μαρκούλα έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την επανάκαμψη με δράσεις στις σχολικές μονάδες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, με τα βιωματικά εργαστήρια, τα σεμινάρια διαχείρισης σχολικής τάξης κ.α.
Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία που έχει για το Κέντρο Πρόληψης η εξωστρέφεια και η διάχυση του έργου, που παράγει, στην τοπική κοινωνία, κάτι που απαιτεί προτεραιότητα και για τον ΟΚΑΝΑ.
Όπως είπε η πρόεδρος για πρώτη φορά το Κέντρο Πρόληψης δέχεται φοιτητές του τμήματος Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πρακτική τους άσκηση, ενώ έχει φιλοξενήσει και φοιτητές Νοσηλευτικής, που έρχονται στα Γιάννενα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού μέσω του προγράμματος Erasmus, με στόχο να δουν από κοντά πως λειτουργεί ένα Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων.
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κέντρου Πρόληψης έχει επανεκκινήσει η λειτουργία της ιστοσελίδας του (www.kp-ioanninon.gr) και της σελίδας του facebook (Σχεδία Κέντρο Πρόληψης), ενώ δημιουργήθηκε λογαριασμός και στο instagram (sxediaioa).
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου στη «Σχεδία», Βασίλης Γοργόλης, απέδωσε τα εύσημα, κυρίως στην πρόεδρο αλλά και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, για τη διοικητική αναδιοργάνωση καθώς και τις δράσεις εξωστρέφειας, που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η ταμίας του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, Ανθή Μάστακα, με τη σειρά της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης τους τελευταίους μήνες.

Και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο…

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης, Βασίλης Κούτρας, αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η «Σχεδία», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
Η αρχή θα γίνει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με την παράσταση αφήγησης παραμυθιών από το «Αδράχτι» με τίτλο: «Τα δώρα των Χριστουγέννων», όπου οι ήρωες στον δρόμο της ζωής θα δεχτούν και θα προσφέρον δώρα (ελπίδα, αγάπη, συμπόνοια, χαρά, βοήθεια). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν επίσης παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αφήγηση παραμυθιών: Μαρία Μαχαίρα, Μουσική – τραγούδι: Αντώνης Καρασταμάτης.
Την Κυριακή, η «Σχεδία» μαζί με τη junior χορωδία του Δημοτικού Ωδείου (με μαέστρο την Κωνσταντίνα Μήλια) και το ΚΔΑΠ «Ρόδα» (που θα κατασκευάσει τα στολίδια) θα στολίσει τραγουδώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο της, στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Βιβλιοθήκης.