Καταφύγιο σε 165 άτομα έχει δώσει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών ΟΚΠΑΠΑ

on .

OKPAPA

• Πραγματοποιήθηκαν στο  χώρο του Πνευματικού Κέντρου Iωαννίνων τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα «Φωνές και Σιωπές θηλυκοτήτων» που διοργάνωσε ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους του ΟΚΠΑΠΑ και η Εικαστική συνεύρεση Αmities - Φιλίες με αφορμή την 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, ο οποίος στο  Δήμο μας  ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2013, δυναμικότητας 20 κλινών, με στόχο την παροχή ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες θύματα βίας ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας και νομικής υπόστασης καθώς και σε θύματα εμπορίας  ανθρώπων. Από την αρχή της λειτουργίας του ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει συνολικά  165  άτομα και συγκεκριμένα 74 γυναίκες και 91 παιδιά.  Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τέσσερις γυναίκες και οκτώ παιδιά.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι επικεφαλής  των Δημοτικών παρατάξεων, Τατιάνα Καλογιάννη και Άρης Μπαρτζώκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βάσω Μέγα, Γεωργία Γιώτη και Αλεξάνδρα Μπέγκα.
Η έκθεση θα διαρκέσει από έως και αύριο, Παρασκευή και λειτουργεί ώρες 12.00-14.00 & 18.00-22.00. Κατά τη διάρκειά της συγκεντρώνονται σχολικά είδη – είδη γραφικής ύλης και είδη ατομικής υγιεινής για τις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται από τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους του ΟΚΠΑΠΑ.