«Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε...» για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο!

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO 23 11

• Το μήνυμα «Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε…» στέλνει ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την διαδικασία απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Μάλιστα έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία ήδη έχει κάνει συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και είναι σε συνεχή συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ. Στην επιτροπή μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Λάζαρος Νάτσης και συντονίζεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, βασικός σκοπός είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται.
Ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 ανέρχεται στις 112.000.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «στόχος είναι ο Δήμος μέσω της απογραφής να αυξήσει τον πληθυσμό. Από τον πληθυσμό δεν εξαρτάται μόνο η χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για κάθε περιοχή».
Η δημοτ. σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να μετέχουν στην απογραφή την οποία χαρακτήρισε κορυφαία διαδικασία. «Τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται προς όφελος της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών», τόνισε.
Εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα_ 2023» o Σπύρος Γκίζας ανέφερε ότι η απογραφή έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη δεκαετία. «Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσα περισσότερα θα είναι τα χρήματα από το κράτος. Χρήματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας αλλά και για την ενίσχυση των υποδομών και όλων των δομών. Είναι μια διαδικασία που βοηθά να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο» σημείωσε.
Και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην απογραφή, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη διαδικασία.
Στο θέμα της απογραφής αναφέρθηκε κατά την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, τονίζοντας κι αυτός από την πλευρά του πόσο σημαντικό είναι να απογραφούν οι πολίτες στον τόπο κατοικίας τους, είτε είναι δημότες είτε δεν είναι. «Ασφαλώς, όλοι αγαπούν τα χωριά τους, αλλά υπεράνω όλων πρέπει να είναι η πόλη που μένουν και εργάζονται, καθώς τα στοιχεία της απογραφής λαμβάνονται υπόψη για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), όπως και για την κατανομή και αξιοποίηση των πάσης φύσεως προγραμμάτων χρηματοδότησης των δήμων από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους», ανέφερε.