Ενέκρινε τον διαγωνισμό, χωρίς ενστάσεις για το κόστος!

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATON ASA 2 31 1 19

• Με οριακή απαρτία η Διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου, προχώρησε χθες στην απόφαση να εγκρίνει τον διαγωνισμό για την ανάθεση του υπολείμματος από τη Μονάδα ΑΣΑ στους ΧΥΤΥ, δίνοντας ουσιαστικά και τυπικά περαιτέρω συνέχεια στη διαμάχη που έχει προκύψει με την Περιφέρεια ως προς την αρμοδιότητα του έργου.
Στη συνεδρίαση ενώ έγιναν εκτενείς αναφορές για τη διαχείριση των απορριμμάτων που πρέπει να είναι αποκλειστικότητα των Δήμων, δεν έλλειψε όμως ο προβληματισμός για τη μεγάλη διαφορά του κόστους μεταφοράς που προκύπτει από τον εν λόγω διαγωνισμό, σε σύγκριση με τη μείωση που πέτυχε μέσω της πρόσφατης ανάθεσης του έργου η Περιφέρεια.
Εκείνο που έγινε όμως σαφές από ορισμένους δημάρχους περιφερειακών δήμων, όπως της Ηγουμενίτσας και του Νικολάου Σκουφά είναι η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα κατά της απόφασης της Περιφέρειας, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που έχει συγκροτηθεί ο ΦοΔΣΑ πρέπει αυτοδικαίως οι αρμοδιότητες που είχε αναλάβει μέσω προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια να περάσουν στη δικαιοδοσία του. Από την πλευρά της η Περιφέρεια στηρίζει τις αποφάσεις της στη σύμβαση που είναι σε ισχύ για το Εργοστάσιο, στην οποία αναφέρεται αυτή ως υπεύθυνη για το υπόλειμμα. Με βάση τα όσα συζητήθηκαν χθες, αλλά και τα όσα έχουν προηγηθεί, προκύπτει ότι το αδιέξοδο επιτείνεται.