«Έφυγε» χαρίζοντας υγεία και ζωή σε άλλους ασθενείς

on .

DOREA ORGANON

 Δωρεά ζωής με αποδέκτες άτομα που αναζητούσαν ζωτικά όργανα για να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν έκανε με το θάνατό της ασθενής που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Σπύρος Δερδεμέζης, η γυναίκα νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, η οικογένειά της αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων της και συγκεκριμένα των νεφρών και των οφθαλμών της.
«Το Δ.Σ. του Νοσοκομείο και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εκλιπούσης και τους ευχαριστούμε για το ανθρώπινο μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με το θάνατο», υπογραμμίζει ο κ. Δερδεμέζης, ευχαριστώντας επίσης το προσωπικό του Νοσοκομείου και των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.
Τέλος ο κ. Δερδεμέζης αναφέρεται και στην πράξη της δωρεάς οργάνων, τονίζοντας τα εξής: «Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουϊσμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης».