Φορείς ενώνουν δυνάμεις στα Γιάννενα για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος

on .

XERI AIMODOSIA

• Μεγάλες παραμένουν οι ανάγκες σε φιάλες αίματος που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία τόσο των Ιωαννίνων όσο και της Ηπείρου γενικότερα, ειδικά στις μέρες μας που λόγω της έξαρσης της πανδημίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσηλείες στις Μονάδες Λοιμωδών και οι διασωληνώσεις ασθενών στις ΜΕΘ.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η πρωτοβουλία του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ομάδας των Paguristas να διοργανώσoυν μία ακόμη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων που έχουν τα ντόπια νοσηλευτικά ιδρύματα. Η αιμοδοσία θα γίνει σήμερα, Σάββατο και μεθαύριο, Δευτέρα, ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Παράλληλα μ’ αυτήν, το Παράρτημα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος θα πραγματοποιεί και ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών.

Πολλές οι συμμετοχές
Στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ και οι Paguristas συμμετέχει πλειάδα φορέων και σωματείων και συγκεκριμένα η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας Περιβλέπτου, το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, η Τράπεζα Αίματος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και ο Δήμος Ιωαννιτών.