Επιτέλους, ξεκινά η επισκευή πεζοδρομίων σε Λεωφόρο Δωδώνης και Νικοπόλεως!

on .

PEZODROMIO NIKOPOLEOS

• Επιτέλους (!) ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε χθες έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων σε δυο κεντρικά σημεία της πόλης (σε τμήματα της Λεωφόρου Δωδώνης και στην οδό Νικοπόλεως), αν και θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλη σχεδόν την πόλη.
Το εν λόγω έργο που ανακοινώθηκε, έχει συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και χθες ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο.

Η συγκεκριμένη εργολαβία που θα ξεκινήσει άμεσα προβλέπει την ανακατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Νικοπόλεως από την διασταύρωση με τον άξονα Κενάν-Μεσαρέ (κυκλικό κόμβο Βογιάνου -Κενάν Μεσαρέ -Νικοπόλεως) μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Παπαναστασίου.
Επίσης περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού Δωδώνης από τη διασταύρωση με την Κενάν -Μεσαρέ μέχρι την περιοχή Μητροκώστα.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος ανέφερε ότι «μεγάλα τμήματα πεζοδρομίων, κυρίως στις εισόδους της πόλης είναι ενταγμένα σε άλλες εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνουμε την διαμόρφωση σε όλες τις εισόδους της πόλης και ξεκινούμε το πρόγραμμα αποκαταστάσεων που θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία. Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι καταγεγραμμένες από την Τεχνική Υπηρεσία και το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε σταδιακά να τις καλύψουμε».
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μέριμνά μας είναι να αποκαταστήσουμε τμήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μετά από πολλά χρόνια και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την κινητικότητα των πολιτών».