Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει ενεργά στην αύξηση των εμβολιασμών

on .

EMBOLIO NEOS

• Διαδικτυακή ημερίδα με στόχο την ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, διοργάνωσε χθες το πρωί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την προσπάθεια για την αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί στο εξής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες 12-17 ετών, και αυτή ακριβώς ήταν και η στόχευση της ημερίδας, μέσω της συνεργασίας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. 
Την ενημέρωση στη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής ημερίδας έκανε ο κ. Λάζαρος Καρνέσης, Λοιμωξιολόγος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Δ/ντης της 4ης Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Μητέρα». Μεταξύ των άλλων, ο κ. Καρνέσης τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού και στα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται και σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, επικίνδυνα οι νοσήσεις που οδηγούν σε νοσηλεία ή και σε διασωλήνωση. Υπογράμμισε επίσης πως τα εμβόλια mRNA που προορίζονται για τον εμβολιασμό των παιδιών, είναι απολύτως ασφαλή και δεν έχουν καταγραφεί ως σήμερα σοβαρές παρενέργειες σε εμβολιασθέντες. 
Στο άνοιγμα της ημερίδας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης, προέτρεψε τους γονείς να εμπιστευτούν την επιστήμη και να θέτουν ερωτήματα στους ειδικούς, αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε κλειστά τα αυτιά και τα μάτια τους στις επικίνδυνες σειρήνες και στους διάφορους «επιστημολογούντες».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κάλεσε τους συναδέλφους του Δημάρχους να καταβάλουν μία προσπάθεια ακόμα για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ώστε όπως είπε, τα Χριστούγεννα να μας βρουν ζωντανούς και υγιείς, μαζί με τις οικογένειές μας. Το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό του, υποστήριξε πως απαιτείται ακόμα περισσότερη ενημέρωση του κοινού για τον εμβολιασμό, αφήνοντας τους ειδικούς να μιλήσουν και μόνο αυτούς. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ημερίδα στο σύνδεσμο: https://youtu.be/_n-9qw_iZ7E