Σταθερά τριψήφια τα κρούσματα στην Ήπειρο

on .

SELF TEST COVID 19

• Σε τριψήφιο αριθμό και μάλιστα σε άνω των 200 σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 242 με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στην Άρτα (63). Στα Γιάννενα εντοπίστηκαν 116, στην Πρέβεζα 39 και στη Θεσπρωτία 24. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ότι στο «βαθύ κόκκινο»- όπου ήδη βρίσκονται τα Γιάννενα- πέρασαν τόσο η Άρτα, όσο και η Θεσπρωτία.
Σε πανελλαδικό επίπεδο ανακοινώθηκαν 6.682 (λίγο καλύτερα από την προηγούμενη Τετάρτη που ήταν 7.105), όμως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε 561 (από 489) και οι νεκροί σε 87 από 70.
Η διασπορά σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων εξακολουθεί να προβληματίζει και χθες προέκυψαν τρία κρούσματα στην Κόνιτσα στην οποία Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 135 συνολικά δειγματοληψίες.

Μήνυσε γιατρό!
Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί περιστατικό που έγινε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Φιλιατών, στο οποίο αντιεμβολιαστής μήνυσε γιατρό για... εξύβριση. Ο συγκεκριμένος πολίτης είχε προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είναι αλλεργικός και νοιώθει ανασφάλεια. Παρά την προσπάθεια του γιατρού να τον ηρεμήσει αρνήθηκε να εμβολιαστεί και εφοδιασμένος με χαρτιά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αντιεμβολιαστές ζητούσε διάφορα έγγραφα από το γιατρό, ο οποίος του ζήτησε να αποχωρήσει ώστε να εμβολιαστούν άλλοι πολίτες που περίμεναν. Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία τονίζει ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του προσωπικού την βρίσκει αντίθετη και κάνει γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους θέλουν να θέσουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε κίνδυνο. Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει από την πλευρά του ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να διασύρονται ή να συκοφαντούνται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Αύξηση στους μαθητές
Αύξηση κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα τα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 έτη ανήλθαν σε 10.729 που είναι αυξημένα κατά 4,55% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας το 23% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.