Βαθιά θλίψη στην Ήπειρο από την απώλεια του Δήμου Αναγνωστάκη

on .

ANAGNOSTAKHS DHMOS

• Βαθιά θλίψη προκάλεσε στην Ήπειρο, αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδος η είδηση του πρόωρου θανάτου του Δήμου Αναγνωστάκη.
Ήταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους αξιωματικούς που υπηρέτησαν για αρκετά χρόνια στην Ήπειρο και χάρη στο έργο και τις ικανότητές του έφτασε μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Δήμος Αναγνωστάκης αποστρατεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2019 ως υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Πριν είχε υπηρετήσει διαδοχικά Διοικητής της Π.Υ. Ιωαννίνων, της Π.Υ. Ηπείρου και στη συνέχεια προήχθη σε Συντονιστή Βορείου Ελλάδος.
Στάθηκε όμως άτυχος γιατί λίγο καιρό μετά την αποστρατεία του διαγνώστηκε με καρκίνο. Στο διάστημα που μεσολάβησε έδωσε με πρωτοφανές σθένος και καρτερία «μάχη», αλλά τελικά δεν κατάφερε και χθες κατέληξε. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι κηδεύεται στο χωριό τον Βαθύκαμπο Άρτας, όπου είχε αποσυρθεί και είχε αναπτύξει αγροτικές δραστηριότητες.
Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Δήμου Αναγνωστάκη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, δια του προϊσταμένου της Δημήτρη Μαυρογιώργου. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «μέχρι και την τελευταία ώρα που διατηρούσε ακμαίες τις δυνάμεις του να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της Πολιτικής Προστασίας μεταλαμπαδεύοντας πολύτιμες γνώσεις από την πολύχρονη θητεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα». Στη συνέχεια αφού αναφέρει τις θέσεις που κατείχε ως ανώτερος και ανώτατος αξιωματικός προσθέτει:
«Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου μαζί του ήταν συνεχής με θετικά – πρακτικά αποτελέσματα και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που η αναγγελία του θανάτου του μας προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη θλίψη.
Κρατάμε ως παρακαταθήκη το ψυχικό σθένος με το οποίο αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας του για δύο περίπου χρόνια, την αγάπη για το Σώμα που υπηρέτησε, καθώς και για την ιδιαίτερη πατρίδα του στην οποία- «τερματίσας ευδοκίμως την θητεία του»- αποσύρθηκε».
Ο Δήμος Αναγνωστάκης ήταν «συνεργάτης» των Μέσων Ενημέρωσης και πρόθυμα πάντα ενημέρωνε για ζητήματα που αφορούν την προστασία των πολιτών.
Ο «Πρωινός Λόγος» - με τον οποίο είχε αναπτύξει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης- εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά του συλλυπητήρια.