«Φάντασμα» η δεξαμενή ύδρευσης στα Μάρμαρα που έγινε πριν 10 χρόνια!

on .

DEKSAMENH MARMARA

• Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει συχνά η πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και οι Τοπικές Κοινότητες, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μένουν συχνά – πολλές φορές ακόμη και απροειδοποίητα – χωρίς νερό! Φταίει φυσικά το παλιό δίκτυο, αλλά και η διαχρονική, δυστυχώς, αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου.
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο πρ. Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων κ. Χάρης Λεοντάρης, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Άρη Μπαρτζώκα, σχετικά με τη δεξαμενή ύδρευσης στα Μάρμαρα, που ενώ έχει κατασκευαστεί εδώ και μια δεκαετία, δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία! Αναδεικνύοντας το ζήτημα, θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο, περιμένοντας υπεύθυνες απαντήσεις για να ενημερωθούν οι πολίτες που τόσα τραβούν από την… αμαρτωλή ΔΕΥΑΙ.

Η επιστολή
Η επιστολή του κ. Λεοντάρη έχει ως εξής:
«Η ΔΕΥΑΙ εδώ και δέκα χρόνια έχει κατασκευάσει δεξαμενή ύδρευσης στα Μάρμαρα, με σκοπό να αντικατασταθεί η παλαιά (1970) και να υδροδοτούνται τα Μάρμαρα και τα Γραμμενοχώρια. Το κόστος της νέας και μεγάλης δεξαμενής πρέπει να ήταν 600.000€!
Από τότε ως τα σήμερα η δεξαμενή μοιάζει με φάντασμα, αφού δεν έχει τεθεί σε λειτουργία και ας έχουν περάσει τρεις Δημοτικές Αρχές (Φίλιος, Μπέγκας, Ελισάφ). Ως αιτίες φημολογούνται διάφορα, όπως προβλήματα υψομετρικής διαφοράς, στεγανότητας, τεχνολογικές ατέλειες, κ.α.
Και ενώ ο Δήμος έχει δαπανήσει τόσα χρήματα, τα Μάρμαρα αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα στην υδροδότηση. Πιο συγκεκριμένα η τιμή του νερού είναι η ψηλότερη στο Δήμο, μια γειτονιά έχει μόνιμο πρόβλημα κανονικής ροής, συχνές διαρροές, δίκτυο πεπαλαιωμένο (1970) κτλ.
Επειδή οι τοπικοί άρχοντες σιωπούν και ο κόσμος δε γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, σας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Υπάρχει πράγματι πρόβλημα υψομετρικής διαφοράς;
2. Μήπως η δεξαμενή έχει κατασκευαστικά ελαττώματα;
3. Έχει γίνει παραλαβή του έργου από τη ΔΕΥΑΙ, πότε και από ποιόν;
4. Τι σχεδιάζετε ώστε να λυθεί το πρόβλημα;
5. Κατά τη γνώμη σας, ποιος έχει την όλη ευθύνη; Η ΔΕΥΑΙ ή η κατασκευάστρια εταιρία;
Θεωρώ ότι η απάντηση θα είναι έγκαιρη για ενημέρωση των κατοίκων και για περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους μας».