Σε νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα πάει η ΕΛ.ΑΣ Θεσπρωτίας

on .

ASTYNOMIKO MEGARO THESPROTIAS

• Κτήριο ιδιοκτησίας του παραχωρεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Θσπρωτίας. Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρη Οικονόμου.
Ο κ. Λώλος, αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί ένα κτήριο που χρόνια παρέμενε ημιτελές, από μια Υπηρεσία που εργάζεται εντατικά για την ασφάλεια των πολιτών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση από τη μεταφορά της Διεύθυνσης εκτός πόλης, ενώ έθεσε και το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που σήμερα στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Ακόμη τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των ελέγχων σε όλο το Δήμο, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα από παράτυπους μετανάστες.
Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συμβολή του στην παραχώρηση ενός κτηρίου για την Αστυνομία, που θα είναι σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον και που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της Διεύθυνσης και στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξήρε επίσης την άριστη συνεργασία της Αστυνομίας με τον Δήμο και μίλησε για την προσπάθεια αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών της Αστυνομίας, με σκοπό να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.