Τριήμερη κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπ. Ιωαννίνων από τους εστιακούς φοιτητές

on .

KATALHPSH

• Σε τριήμερη κατάληψη της Πρυτανείας, των Οικονομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε χθες ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών.
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίζει σε ανακοίνωσή του «έχοντας συμπληρωθεί ήδη ένα μεγάλο μέρος του χειμερινού εξαμήνου, τα αιτήματά μας μένουν σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία. Φέτος οι ανάγκες για στέγαση είναι πιο οξυμένες από ποτέ, αφού μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει φτώχεια και αντιξοότητες, Πάνω από 200 φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, μη γνωρίζοντας αν θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η πλειοψηφία αυτών συγκεντρώνουν πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, που σημαίνει ότι η μη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους, θα μεταφραστεί σε αποκλεισμό από την εκπαίδευση».
Παράλληλα, ο Σύλλογος σημειώνει ότι και όσοι φοιτητές διαμένουν αυτή τη στιγμή στην εστία, αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες, αφού παρά τα συνεχόμενα αιτήματά τους δεν έχουν ζεστό νερό πέρα από 1 ώρα ημερησίως, ενώ οι υποδομές διαρκώς καταρρέουν.