Ο Δημ. Δημητρίου προκλητικά αγνοεί τη Διοικούσα του Επιμελητηρίου

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS

 Σε… διακοσμητικό όργανο επιδιώκει να μετατρέψει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου τη Διοικούσα Επιτροπή του Φορέα, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες χωρίς να έχει λάβει πρώτα την έγκρισή της, όπως οφείλει, αλλά τη ζητάει εκ των υστέρων!
Πρόκειται για πρακτικές που δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι από τη φύση του ένας συλλογικός θεσμός. Γι’ αυτή του τη συμπεριφορά τον Πρόεδρο εγκαλεί η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα «Ισχυρό Επιμελητήριο», υπενθυμίζοντας στον κ. Δημητρίου τους κανόνες με βάση τους οποίους οφείλει να λειτουργεί.
Χωρίς την έγκριση…
Επίθεση κατά του Δημήτρη Δημητρίου με το αιτιολογικό ότι «για μία ακόμη φορά, αποφάσισε και έδρασε κατά παράβαση του επιμελητηριακού θεσμού» εξαπέλυσε χθες η επιμελητηριακή παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμμετείχε σε εκδηλώσεις χωρίς σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του και εκ των υστέρων αποφάσισε να φέρει προς έγκριση σ’ αυτήν τα θέματα της συμμετοχής του στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» υπενθυμίζει στον κ. Δημητρίου πως «για να συμμετάσχει ο πρόεδρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση απαιτείται η απόφαση της Επιτροπής, ενώ κάθε άλλη ενέργειά του δεν καλύπτεται από τον επιμελητηριακό νόμο 4497/2017 και συγκεκριμένα το άρθρο 70 παρ. 3α που αναφέρει τα ‘περί επειγόντως’, με δεδομένο ότι τα θέματα ήταν γνωστά και θα έπρεπε να συγκληθεί Διοικούσα Επιτροπή για την έγκρισή τους, έστω και διά περιφοράς». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αποφάσισε και πάλι να κινηθεί όπως ο ίδιος ήθελε παραβιάζοντας τα καθήκοντά του και σε κάθε περίπτωση υποβαθμίζοντας τον ρόλο της Διοικητικής Επιτροπής, αλλά και τον ίδιο τον επιμελητηριακό θεσμό».
Προσβάλει το θεσμό!
Η παράταξη του κ. Γκίκα καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της τονίζει πως είναι αδιανόητο «ο πρόεδρος του θεσμού να προσβάλει με αποφάσεις του και ενέργειες το ίδιο το Επιμελητήριο και ακόμη περισσότερο τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και του νομού Ιωαννίνων». Για τους λόγους αυτούς, η ίδια δεν ενέκρινε στην Διοικούσα Επιτροπή τα θέματα που αφορούσαν τη συμμετοχή του προέδρου σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ καλεί τον κ. Δημητρίου την επόμενη φορά να αποφασίσει με βάση τους επιμελητηριακούς νόμους.