Πάνω από 72 κιλά χασίς σε σάκους κοντά στη μεθόριο!

on .

Narkot

Σημαντική αύξηση καταγράφεται και πάλι, έπειτα από μία περίοδο γενικότερης «ηρεμίας», στις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που πέφτουν στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών όλης της Ηπείρου και ειδικά των παραμεθόριων περιοχών. Γεγονός που δείχνει ότι τα κυκλώματα εντείνουν και πάλι τη δράση τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εισαγωγή και διακίνηση χασίς από τη γειτονική Αλβανία.

Εξάλλου, τα κέρδη που αποκομίζουν από το εμπόριο του «λευκού θανάτου» είναι πολύ μεγάλα. Κοντά στη μεθόριο Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας προχώρησαν προχθές το πρωί στην κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, είχαν εντοπίσει, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», δύο ταξιδιωτικούς σάκους, κρυμμένους σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν 67 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 72 κιλών και 634 γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Άδειασε την τσέπη του!

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας κλοπή που έλαβε χώρα τέλη Οκτωβρίου στην γειτονική πόλη. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η δράστις προσέγγισε ηλικιωμένο άτομο και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να αφαιρέσει από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.