Συνεργασία Δημάρχου με Γ.Γ. Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης και υποδομών

on .

ggpaideias1

• Εκτενή συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης και σχολικών υποδομών είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Παπαγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τις σχολικές υποδομές στην περιοχή, επισημαίνοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχουν ανακύψει στον αστικό ιστό, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για τους τρόπους αξιοποίησης σχολικών κτιρίων σε χωριά του Δήμου που παραμένουν κλειστά.
Επίσης έγινε συζήτηση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων όπως και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος προς την κατεύθυνση αυτή.
Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων στα σχολεία ώστε να διασφαλιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο αλλά και ανάγκη για την κοινωνία.
Παράσταση διαμαρτυρίας…
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, την ΕΛΜΕ και τον ΣΕΠΕ Ιωαννίνων, στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας με τον Δήμαρχο.
Μέσω του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Τάσου Τόκα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μεταφέρθηκε στον Γ.Γ. η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, κατατέθηκε υπόμνημα με σειρά αιτημάτων που, μεταξύ άλλων, αφορούν ακύρωση συγχωνεύσεων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ, εξασφάλιση της φοίτησης όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία και άμεση έναρξη των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία.